skypeheader

Hoe weet ik of alles veilig is ?

Internet veiligheid, Privacy,  is ook een hot-item tegenwoordig. En eigenlijk weet je dat maar nooit. Laatstelijk hadden  grote vertrouwde programmas als FACEBOOK daar ernstige veligheids gaten in. Niet enkel zomaar gaten, maar ook toch een eng geluid van  gegevens achter uw rug om verzamelen, om door te kunnen sluizen( verkopen dus)naar andere partijen. Whatsapp, Skype en ook Zoom, ze hebben er allemaal  iets mee of juist niet en  het is dus een beetje onduidelijk waar ze werkelijk staan. Als je logisch nadenkt, dan kun je eigenlijk begrijpen, dat gratis mogen gebruiken, altijd een (veelal onzichtbare)tegenwaarde  heeft........

Alternatief

Naast alle  "Free-ware" van de grote computer giganten, zijn er op het internet  vaak hele goede alternatieven te vinden. Dit komt dan uit de hoek van de "Open Source" software makers. Vaak zijn dit  ongebonden computer-nerds, die gezamenlijk, gedeeld met elkaar, vaak hele goede programma's maken.

Goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld FIREFOX browser en THUNDERBIRD email client van MOZILLA. Open Source software houd er over het algemeen hogere standaards voor PRIVACY bescherming op na, meer dan de "bekende"programma's kunnen bieden. Jitsi is daarop geen uitzondering en is dan ook vrij van allerhande slimme achterdeurtjes. Veilig en secure !!!

Als alternatief voor  Skype, Whatsapp of Zoom beschrijven we hieronder het programma Jitsi. Lees het door en bekijk of dit voor u wat kan zijn....

Jitsi

Jitsi is mogelijk de beste gratis app voor videoconferenties voor privacyfanaten.

Dit betekent dat de code van de app grondig kan worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat er geen tracking, datalogging, malware of andere vervelende verrassingen zijn.

Enkele van de meest opvallende kenmerken van Jitsi zijn:

 • Met wachtwoord beveiligde chat- en videoruimtes.
  Live streamen via YouTube.
  Gedeelde tekstdocumenten waaraan alle videodeelnemers kunnen samenwerken.
  Telefoon inbellen voor mensen die geen internetverbinding hebben.
  De mogelijkheid om in-window YouTube-video's af te spelen voor alle deelnemers.
  Scherm delen.

Voor gebruik hoeft u de Jitsi-app niet te installeren of een account aan te maken als u de web-app gebruikt. Maak gewoon "de kamer" en deel de URL met de juiste mensen.

***uitleg:  een "kamer" is om uw contacten een beetje uit elkaar te kunnen houden. Dus u maakt een kamer voor Tante Rita, een andere kamer voor  Neef John en een kamer voor dochter Marlies en mogelijk nog een andere kamer erbij voor uw kleinkinderen.

Dit Skype-Project is gebaseerd op : ConnecTion –Buurt- en burenhulp, een initiatief van Ron van den Bovenkamp.

Elkaar ontmoeten en weten wat er speelt in de wijk. Zorg voor elkaar. Ter verbetering van de sociale omstandigheden en het leefplezier van alle wijkbewoners, onze ouderen in het bijzonder. Initiatief van Ron van den Bovenkamp – Cultureel ondernemer QiQi-Event. Ron – 3 maart 2016

 

We respect your Privacy

GDPR Ready200

This site is safe and secure

hehalloskypepc 350

telefoon1BLAUW350

naamloos 1 500 500x258

 

lady with laptop2 300