Speciaal voor senioren:

PROJECT Hé hallo… zo ZIE je nog eens iemand!

SENIOREN kunnen via Skype contact maken en onderhouden met vrienden, familie, zorginstellingen en anderen.

lady with laptop2 300PROJECT Hé hallo… zet Skype in als visueel communicatiemiddel ter vergroting van uw contactennetwerk. Het betreft hier een proefproject voor een half jaar en werkt als volgt:

  • Bij een groep senioren in de wijk ROTTERDAM-DELFSHAVEN, die graag aan dit project deel willen nemen, gaan vrijwilligers op huisbezoek en leggen de (simpele) werking van Skype aan hen uit; ze hebben natuurlijk wel een computer of laptop thuis staan.
  • Voor Skype heb je een webcam nodig, als je die niet hebt, krijg je er een in bruikleen.
  • Tweemaal per week zullen speciaal geselecteerde vrijwilligers Skype-contact met hen onderhouden. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek waar u behoefte aan heeft. Natuurlijk zijn deze gesprekken vertrouwelijk! Mocht u moeite hebben met bepaalde zaken dan kunt u dat ook bespreken. Daar wordt dan een oplossing voor gezocht. Uw eigen Skype-vrijwilliger/vrijwilligster wordt zo een nieuwe kennis.
  • Als het Skypen u bevalt en u heeft er plezier in, dan kunt u met uw nieuw aangeleerde vaardigheid ook lekker gaan Skypen met familie, vrienden en kennissen. Zodoende bouwt u op een moderne manier weer een nieuw netwerk met contacten en relaties op.
  • GRATIS! Het kost een deelnemer niets. Als het project succesvol is, volgt mogelijk uitbreiding naar andere wijken in Rotterdam.
  • Wij houden u op de hoogte. VEEL PLEZIER!

 


 

AANMELDEN/CONTACT

 

Als u vragen heeft over het project: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Direct aanmelden doet u via ons aanmeld formulier 

Klik op de HeHallo button om aan te melden                       hehallo butt350

 


 

WAAROM project Hé hallo…zo ZIE je nog eens iemand!

 

ROTTERDAM en eigenlijk heel Nederland was in shock door een verbazingwekkend krantenbericht in o.a. het AD: een oudere vrouw had tien jaar dood in haar woning gelegen. Ongelooflijk, maar waar. Hoe heeft dit plaats kunnen vinden vroegen wij ons allemaal af? Had niemand dan iets in de gaten? Zoiets mag niet meer gebeuren, zeiden wij allemaal.  

De OuderenOmbudsman geeft al aan waar het is gegaan: wij hebben geen zicht meer op mensen, die door diverse omstandigheden vereenzamen en geïsoleerd raken. De sociale controle is verminderd, familie/kennissen en buren zien niet meer naar hun naasten om en ook de overheid raakt het zicht kwijt door minder thuiszorg, dagbesteding of andere vormen van contact met deze doelgroep. Zij verdwijnen van onze radar.

DAT mag niet meer gebeuren!

krantenbericht2
HET krantenbericht in het AD zette ons aan het denken: wat kunnen wij doen om dit soort schokkende gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen? Hoe kunnen wij preventief verhinderen dat onze senioren steeds minder contacten overhouden, dat de sociale controle wegvalt en senioren uiteindelijk vereenzamen en geïsoleerd raken? Welke middelen kunnen wij daarvoor inzetten?

VROEGER werd bijvoorbeeld de telefoon hiervoor gebruikt: via een zogenaamde telefoonboom werd contact met elkaar opgenomen voor een praatje, nieuwtjes en bv. uitstapjes. Tevens werd hiermee ook de sociale controle binnen een groep bewaakt. telefoonboom450

Je kunt nog steeds de telefoon gebruiken: in Den Haag is onlangs de Zilverlijn geopend, een gratis belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Als u zich aanmeldt wordt u regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar u behoefte aan heeft. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk.

Mooi initiatief zou je zeggen, maar het kan nog veel leuker…alsof je echt bij iemand op visite bent en elkaar kunt ZIEN! Met Skype!

Daarom willen wij als proefproject Skype gaan inzetten met het extra voordeel dat je elkaar thuis op je beeldscherm in het ‘echie’ kunt zien. Wij gaan van start in de wijk Bospolder-Tussendijken - Rotterdam-Delfshaven.

SKYPE als modern communicatiemiddel ter

vergroting van contactnetwerken

Gem.RotterdamtekstHugodeJonge 125

 

 

skypebanner2 900